V hladnih dneh, ko se spopadamo s prehladnimi obolenji in bolečim grlom, so doma izdelani bonboni z žajbljem in timijanom pravi balzam za takšne probleme. Še posebej umirijo dražeč kašelj in skeleče grlo.
SESTAVINE:
- 100 g sladkorja (belega ali rjavega)
- 1 dl vode
- 1 žlica medu
- 6 listov svežega žajblja
- 2 vejici svežega timijana
- 1 žlička sladkorja v prahu za posip
PRIPOMOČKI:
- kozica
- tehtnica
- žlica
- peki papir
- skodelica
- embalaža za bonbone
POSTOPEK:
- V kozico odtehtamo sladkor, dolijemo vodo in dodamo še vse ostale sestavine.
- Ko zavre, zmanjšamo ogenj in pustimo vreti cca. 15 minut. Občasno premešamo. Po kuhanju odstranimo liste žajblja in timijana. Pri tem moramo biti zelo previdni, kajti masa je zelo vroča. Timijanu bo med kuhanjem najverjetneje kakšen listek odpadel, vendar jih lahko pustimo v masi.
- S pomočjo žlice na peki papir nakapljamo bonbončke. Ni pomembno, če niso vsi enakih oblik in enakih velikosti.
4.S pomočjo žlice na peki papir nakapljamo bonbončke. Ni pomembno, če niso vsi enakih oblik in enakih velikosti.
5.Naši bonbončki so gotovi in lahko jih predevamo v škatlico za bonbone.