Izdelava karamelnih bonbonov:
-
SESTAVINE:
150 g masla 220 g rjavega sladkorja 1 žlička vanilijevega ekstrakta 125 ml mleka 400 g smetane za kuhanje
-
PRIPRAVA:
Stopimo maslo na srednje visoki temperaturi.Ko se maslo stopi dodamo sladkor, vanilijev ekstrakt, mleko ter smetano za kuhanje.Vse skupaj s kuhalnico dobro premešamo in kuhamo tako dolgo, da se sladkor povsem raztopi ter dobimo gladko in tekočo zmes. Ko se sladkor raztopi, znižamo temperaturo in zmes med lahnim vrenjem kuhamo še 15 minut. Med kuhanjem nenehno mešamo, da se zmes ne prime na dno kozice.
Kozico odstavimo in zmes mešamo še 10 minut, nato pa jo vlijemo v pripravljen model za bonbone in enakomerno razporedimo po njem. Zmes ohladimo na sobno temperaturo, nato pa jo za 6 ur postavimo v hladilnik, da se popolnoma strdi.
Ohlajeno bonbone vzamemo iz hladilnika in previdno odstranimo iz modela.
Pa dober tek!